Petru's

ЗА НАС

повече за нас

Как започна всичко

Всичко започва с една мечта. Преди 15 години шеф Петър Янков описва в тефтера си своя бъдещ ресторант - снимки на джаз и рок музиканти по стените, роял, музикални инструменти, пастелни цветове и елегантна обстановка, естествени материали и усещане за класа и уют. Следва шеметна кариера и с всяко ново начинание се добавя по една мечта.

За ресторанта

Ресторантът разполага с шест тематични зали, обединени от общо меню. Така всеки в компанията може да избере къде ще го отведе вкусът, независимо от обстановката. А вкусът в Petru's събира целия опит на Петър Янков във виртуозното приготвяне на класически ястия, сготвени с първокласни продукти, по нов и неочакван начин. Едно посещение в Petru's не е достатъчно, защото малките детайли, които съставляват магията на това място, са десетки. Но пътят към всяка мечта започва с една крачка... Заповядайте!

Шеф Петър Янков

Петър Янков е роден в Пловдив, където завършва техникум по обществено хранене. Кариерата му като готвач започва в хотел Тримонциум, където е редови готвач и продължава в ресторант Амстердам в Пловдив и в два ресторанта в Лозенец, където е шеф готвач. Петрус се ражда през 2014 г., но идеята за подобен ресторант се появява около 12 години по-рано и към момента съществуват три ресторанта. Основният и целогодишен се намира в София, а останалите два – в Лозенец, комплекс Оазис. По първоначална идея трябва да бъде ресторант с 50-60 места, но по стечение на обстоятелствата идеята се разраства до шест тематични зали. И до днес ресторантите се развиват успешно благодарение на постоянството, качеството и добрия персонал.

ОТ нашата кухня

С удоволствие Ви представяме нашето меню, специална съвкупност от модерна и традиционна кухня, старателно подбрани продукти с доказано качество и произход. Нашата основна цел е постигане на най-добър и прецизен кулинарен резултат и незабравим вкус и наслада! Прецизната селекция от вина и напитки ще допълни удоволствието от нашето гостоприемство и доброто ви настроение. Екипът на ресторант „Petru’s“ е на разположение да задоволи и най-малкия ви каприз, защото знаем, че за да сте тук, сте специални!